Veulenveiling Prinsjesdag sluit aanmeldingsprocedure

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag heeft haar laatste selectiedagen afgerond en de aanmeldingsprocedure stopgezet. Er zijn 54 springveulens en 38 dressuurveulens geselecteerd uit zeer interessante bloedlijnen.

“We zijn zeer verheugd met het aanbod van dit jaar. De kwaliteit is opnieuw bijzonder hoog en misschien wel weer nog beter dan afgelopen edities”, vertelt NVP-voorzitter Arjan van der Waaij.

Vorig jaar werden er 96 veulens geveild, op dit moment zijn er 92 geselecteerd. “Mochten we nog een exceptioneel veulen tegenkomen die we niet mogen laten lopen, dan hebben we nog enkele Wild Cards te vergeven.”

In de dressuurrichting worden zowel jongere als bewezen hengsten vertegenwoordigd, zoals De Niro, Vivaldi, Johnson, Glock’s Toto jr, Governor, Ferdeaux en Ferdinand. In de springrichting zijn er veulens bij van de Grand Prix-toppers Glock’s London, Chaman, Comme Il Faut, Cornet Obolensky, Kannan, Plot Blue, Quickly de Kreisker, Vagabond de la Pomme en Levisto Z en van jongere beloftes als Dakar VDL, E-Star, Etoulon VDL en Latour TN.

Wie alle veulens wil bekijken, is van harte welkom tijdens de foto/videodagen op Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk. Op vrijdag 31 juli worden de springveulens in beeld vastgelegd, op zaterdag 1 augustus zijn de dressuurveulens aan de beurt.

 

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore