Edinburgh aangewezen voor verrichtingsonderzoek

De hengstenkeuringscommissie springen van het KWPN heeft zojuist de hengst Edinburg (Vleut x Darco) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. In 2009 werd de door de Combinatie Lindeboom-Meijer gefokte Vleut zoon verkocht op de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag.

De moeder van deze hengst is het nationale springpaard Olympic Queen (Darco). Vóór haar carrière bracht Olympic Queen al het nationale springpaard Surprise. Grootmoeder Firstlady (Wisconsin) geniet bekendheid als moeder van het internationale springpaard Nirvana (Concorde) en als grootmoeder van de internationale springhengsten Tyson (Numero Uno) en Tadmus (Calvados). Een bewezen moederlijn waar het motto van de veiling de ‘Power of Performance’ op van toepassing is.

Ook dit jaar worden er uit deze merrielijn twee interessante veulens geveild. Een Carambole uit Kicky Queen (Numero Uno) met de fantastische naam I Love You. Kikcy Queen is de volle zus van de hengst Tyson. Het tweede veulen uit deze lijn is een nakomeling van Verdi gecombineerd met de merrie Kickyqueen. Kickyqueen is de moeder van Tyson.

Edinburgh met Kristian Houwen

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore