Aken-toppers Taloubet K en Big Star verenigd in Prinsjesdagveilingveulen Jaloubet K

Je fokproduct eerste en tweede in Aken. Voor velen een droom, voor Kees Klaver uit Schoorl de realiteit, toen afgelopen week de door hem gefokte en fenomenaal springende Big Star (Nick Skelton) en Taloubet Z (Christian Ahlmann) elkaars grootste concurrenten waren in de Europa Prijs. Een ongekend knappe prestatie. Net zo ongekend interessant is het hengstveulen Jaloubet K, dat op de Prinsjesdag Veulenveiling op 18 september zal worden geveild. Deze Jaloubet K komt namelijk uit de merrie Alanda K., een dochter van Taloubet K én een halfzus van Big Star.

Big Star en Taloubet behoeven nauwelijks verdere introductie. Beide paarden behoren tot de huidige absolute wereldtop dankzij hun topinstelling, snelle reflexen en vermogen. Ze zijn beiden geselecteerd voor Londen en  behoren tot de kanshebbers op eremetaal. Big Star en het Prinsjesdagveilingveulen Jaloubet werden door Kees Klaver uit de goedfokkende fokfamilie 133 gefokt. Grootmoeder Jolanda sprong zelf ZZ en bracht naast Big Star en Alanda K een 1.40m en een Z-springpaard. De directe moederlijn bracht ook de goedgekeurde hengst Amethist en de internationaal springende goedgekeurde hengst Matterhorn, alsmede  meerdere  andere sportpaarden, goedgekeurde hengsten en goed fokkende merries.  Kees Klaver combineerde deze topstam met het beste bloed van Frankrijk, dat bij elkaar komt in de hengst Jazz de Coquerie. Deze kleinzoon van Grand Veneur komt uit een moeder van de legendarische Quidam de Revel, liep zelf met Ramzy al Duhami internationaal in de sport tot 1.40m. Jaloubet is een veulen uit zijn eerste jaargang.

De Veulenveiling Prinsjesdag vindt plaats op dinsdag 18 september 2012. De selectiecommissie is er ook dit jaar weer in geslaagd een collectie extra kwaliteit veulens, zowel voor wat betreft het model, de beweging, als de pedigree te selecteren. Jaloubet K is hier een voorbeeld van.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore