IBOP-topper Hotruschels Taonga geveild op Nationale Veulenveiling Prinsjesdag

De merrie Hotruschels Taonga (v. Hoftanz), geveild op de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag in 2008, kwam op woensdag 9 mei zeer goed voor de dag tijdens de IBOP in Luttenberg. Ze scoorde maar liefst 81 punten voor haar verrichtingen onder het zadel en werd bovendien ster met 80 punten voor exterieur.

De vierjarige merrie uit de fokkerij van wijlen Spekenbrink uit Enter kwam op de veiling voor 4.000 euro in handen van Willeke Bos van Stal 104 BV in Wijdewormer. Dit bewijst dat je op de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag ook een topper kan kopen voor een nette prijs doordat de selectie-eisen zeer hoog liggen. Door het motto ‘de kracht van prestatie’ en het streven om kwaliteitsvolle veulens aan te bieden aan de koper, behoort Veulenveiling Prinsjesdag nog altijd tot de beste veulenveilingen van Nederland.

Hotruschels Taonga, gefokt uit Otruschels (Welt Hit II x Rubinstein), werd door de jury omschreven als een ‘charmante, bloederige merrie met veel expressie, een heel mooie voorhand en drie zuivere basisgangen’. Ze beweegt heel taktmatig, lichtvoetig en opwaarts. Het hoogste cijfer was een 8,5 voor de galop.

www.veulenveilingprinsjesdag.nl

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore