Veulenveiling Prinsjesdag bevestigt positie met de dressuurveulens

Kopers uit binnen- en buitenland hebben kwaliteit in handen gekregen op Veulenveiling Prinsjesdag vandaag. De Desperados FRH-zoon O’Neil T spande vanavond de kroon dankzij een mooi bedrag van € 40.000 en is daarmee één van de opvallende toekomsttalenten uit deze collectie die naar een topstal vertrekt. Gemiddeld kwamen de veulens uit op ruim € 10.300. 

Voor een mooie prijs van € 40.000 vertrekt de goed bewegende O’Neil T (Desperados FRH x Vivaldi, fokker J. Tissingh) als veilingtopper naar Gestüt Sprehe in Duitsland. Ook vooraanstaande kopers uit Denemarken, Amerika, Duitsland, de Arabische Emiraten en Singapore wisten de weg naar Veulenveiling Prinsjesdag te vinden en legden veulens vast.

Kwaliteit in de breedte

Drie veulens kregen voor € 30.000 een nieuwe eigenaar, waaronder de Glock’s Toto Jr.-zoon Omaha Beach Texel (mv.Apache, fokker Wim van der Linde) waarvan de helft van de opbrengst wordt gedoneerd aan het goede doel Villa Pardoes. Het opvallende veulen is aangeschaft door Westfort Vleesproducten van Familie Kruijswijk. Voor datzelfde bedrag zijn Ophilia (Daily Diamond x First Promise, fokker Stal Chavaleh) en Vie Romancée (Vitalis x Ferro, fokker L. Heijkoop) in nieuwe handen gekomen. Eerstgenoemde blijft in Nederland, terwijl de Vitalis-zoon door Andreas Helgstrand is aangeschaft. “In de huidige markt zijn we heel tevreden met hoe de veiling en de prijzen zijn verlopen. We hadden geen extreme uitschieters en hebben toch nagenoeg hetzelfde gemiddelde behaald als vorig jaar”, vertelt voorzitter Arjan van der Waaij. Gemiddeld kwamen de verkochte veulens uit op € 10.310. “Een kleine kanttekening daarbij is wel dat er op drie veulens niet is geboden. We kiezen er bewust voor om een relatief hoog startbedrag van 5.000 euro te hanteren, omdat we van mening zijn dat alle geselecteerde veulens dat minimaal moeten opbrengen. Maar uiteindelijk zijn het moment van de dag en de markt die bepalen hoe een veiling verloopt. We hadden veel publiek, goede veulens en over het algemeen goede prijzen. Dus dat stemt absoluut tot tevredenheid.”

Glock’s Toto Jr.

In totaal gingen vijftien veulens over de € 10.000 grens en het bloed van Glock’s Toto Jr. bleek opvallend goed in trek. Zo brachten ook Ovarieta Texel (Glock’s Toto Jr. x Ferro, fokker Wim van der Linde, € 28.000) en O Look At Me (Glock’s Toto Jr. x Charmeur, fokker Harold Renken, € 20.000) mooi geld in het laatje voor hun fokkers. “We kijken terug op twee prachtige veilingdagen. Bij de springveulens werden al onze verwachtingen overtroffen en vandaag bij de dressuurveulens hebben we als veiling onze sterke positie kunnen handhaven. Ons motto ‘De kracht van prestatie’ blijft leidend,” besluit Van der Waaij.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore