Nouvelle Feniz Texel klapstuk van zeer geslaagde Prinsjesdag veiling

Met een recordprijs van € 85.000 ontpopte het extreme bewegingstalent Nouvelle Feniz Texel (v.Glock’s Toto Jr.) zich tot de absolute veilingtopper van Veulenveiling Prinsjesdag. Ook in de breedte werden er goede prijzen en een mooi gemiddelde van € 12.500 gerealiseerd. Net als gister bij de springveulens bleek er veel interesse vanuit heel Europa voor de sterke collectie veulens.

Op de 26e editie van Veulenveiling Prinsjesdag bleken de bewegingstalenten goed in trek. De door Willem van der Linde gefokte Nouvelle Feniz Texel (Glock’s Toto Jr. x Negro) leverde een enerverend biedduel op waarin uiteindelijk familie Dantism aan het langste eind trok. Hun tienjarige dochter Aaliyah viel direct voor het extreem getalenteerde merrieveulen waarvoor de hamer viel op € 85.000. Ook uitstekende prijzen werden behaald door Natural Spring SSS (v.Totilas, € 56.000), Ninvasion (v.Glock’s Toto Jr., € 32.000) en Nox (v.Fürst Romancier, € 30.000). “Vorig jaar hadden we een records brekende veiling bij de dressuurveulens en daarmee lag de lat extra hoog dit jaar. We zijn heel tevreden dat we opnieuw zo’n geslaagde veiling hebben kunnen realiseren met z’n allen, met bijna dezelfde gemiddelde prijs. In zowel de breedte als de hoogte zijn hele mooie prijzen behaald, waaronder een extreme uitschieter qua prijs én kwaliteit. Elke ronde bleef Nouvelle Feniz Texel er geweldig aan trekken en zeker bij de dressuurveulens is het moment van de dag echt bepalend”, blikt voorzitter Arjan van der Waaij terug op de veiling.

Grote belangstelling

De meeste veulens hebben nieuwe Nederlandse eigenaren gekregen en daarnaast zijn toekomsttalenten verkocht naar sterke dressuurlanden als Duitsland en Denemarken. “Er was veel interesse voor de veulens vanuit heel Europa, dat merkten we in het voortraject al. Zowel de VIP als de tribune zat bomvol, en dat zorgde niet alleen voor goede prijzen maar ook voor veel sfeer.” Ook het online live bieden, wat dit jaar door Veulenveiling Prinsjesdag is geïntroduceerd in hippisch Nederland, bleek net als gister weer van toegevoegde waarde. “Als organisatie zijn we blij de hooggespannen verwachtingen dit jaar weer waar hebben kunnen maken. Het wordt weer een mooie uitdaging om dit volgend jaar te evenaren.”

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore