Veulenveiling Prinsjesdag organiseert extra online veiling door hoog aantal aanmeldingen

Al sinds 1992 draagt Veulenveiling Prinsjesdag bij aan de afzet van veulens voor de fokkers. Jaarlijks worden er drie veilingen georganiseerd namelijk, de online embryo veiling, de springpaarden en -veulenveiling tijdens CSI Ommen én de welbekende september veiling op de derde dinsdag van september. Dit jaar heeft het bestuur besloten om nog een veiling aan de kalender toe te voegen, namelijk een online veulenveiling op dinsdag 29 augustus.

De Kracht van Prestatie

In de afgelopen 31 jaar heeft Veulenveiling Prinsjesdag een naam opgebouwd als één van de meest toonaangevende veulenveiling van Europa met een groot internationaal koperspubliek. Het motto “De Kracht van Prestatie” werpt zijn vruchten af, dat blijkt uit het groot aantal succesvolle sportpaarden die als veulen van eigenaar zijn gewisseld tijdens één van de edities van Veulenveiling Prinsjesdag. Denk hierbij aan de paarden: Glamour Girl, Hernandez TN, Jameson Rs2 en Boston STH. Niet gek dat de veiling zo geliefd is bij fokkers en kopers!

Extra online veiling

Dit jaar kwam er een recordaantal aanmeldingen binnen waardoor het bestuur, in overleg met de selectiecommissieleden, heeft besloten een extra veiling te organiseren. Vanaf dinsdag 22 augustus staat de collectie online en de online veiling start vrijdag 25 augustus om 10.00 uur en eindigt dinsdag 29 augustus om 20.00 uur. Er wordt een dertigtal spring- en dressuurveulens geveild. De foto- videodagen voor deze collectie en die van de september veiling worden gehouden op maandag 7 en dinsdag 8 augustus bij Stal Wezenberg in IJsselmuiden.

 

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore