Cornet Obolensky-hengstveulen uit olympische Gibrouille du Lys voor 40.000 euro naar Polen

In zonovergoten arena kende Veulenveiling Prinsjesdag gisteren een prachtige veilingdag in Ermelo. Met een gemiddelde prijs van ruim 11.000 euro voor de dressuur- en springveulens behaalde Veulenveiling Prinsjesdag een mooi resultaat in deze op de coronamaatregelen afgestemde veiling. Het Cornet Obolensky-hengstveulen Chic Philyra V.V. Z werd voor 40.000 euro de veilingtopper; deze zoon van de olympische merrie Gibrouille du Lys vertrekt na een online bod naar Polen.

Zowel live ter plaatse in Ermelo als via het online biedsysteem van ClipMyHorse.TV Auctions werd er fanatiek geboden op de interessante spring- en dressuurveulens. Er was interesse van over de hele wereld en de Prinsjesdag-veulens werden uiteindelijk verkocht naar kopers uit Nederland, België, Ierland, Australië, Polen, Zweden, Groot-Brittannië, Hongarije, de Verenigde Staten en Oostenrijk.

30.000 euro voor Chacco Blue-zoon
Veilingtopper Chic Philyra V.V. Z viel van meet af aan in de smaak door zijn unieke pedigree, fantastische model en sterke manier van galopperen. Deze Cornet Obolensky-zoon komt rechtstreeks uit Gibrouille du Lys, die onder de Spaanse Pilar Lucrecia Cordon deelnam aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Europese kampioenschappen in Aken. Na een fanatiek biedduel tussen geïnteresseerden in de arena en online viel de hamer van Koen Olaerts uiteindelijk bij 40.000 euro en vertrekt Chic Philyra V.V. Z naar een online bieder uit Polen.
Ook de tweede prijstopper was een springveulen, namelijk het speciale Chacco Blue-hengstveulen Umano de W&S. Deze halfbroer van voormalig nummer één van de wereld Halifax van het Kluizebos viel voor 30.000 euro in handen van Nederlandse investeerders.

Texel-veulens in trek
In de dressuurrichting vielen de veulens van Wim van der Linde uit De Cocksdorp, Texel wederom in de smaak. Voor 24.000 euro werd het magnifieke hengstveulen Poleposition Texel (Glock’s Toto Jr. x Negro) het duurste dressuurveulen, terwijl zijn stalgenote Princess Lady Texel (Daily Diamond x Ferro) voor een mooi bedrag van 22.000 euro werd afgeslagen. Beide veulens blijven in Nederland.

12.000 euro voor goede doel-veulen
Quality of Darena WD Z (Quabri de l’Isle x Celano) van Stal Dekker uit Benningbroek werd ten behoeve van het onderzoek naar de behandeling van melanoomkanker geveild en werd voor een mooi bedrag van 12.000 euro aangeschaft door Egbert Schep. 6.000 euro hiervan wordt gedoneerd aan het onderzoek van Prof. Dr. Van den Eertwegh.

Ruim 11.000 euro gemiddeld
De gemiddelde prijs voor de Prinsjesdag-veulens kwam uit op ruim 11.000 euro; voor de springveulens werd 11.650 euro betaald, terwijl de dressuurveulens voor bijna 10.000 euro gemiddeld werden afgeslagen.
“We zijn blij verrast dat we ondanks de huidige tijd een goede veiling hebben gedraaid. Hoewel we weliswaar de topprijzen van vorig jaar niet hebben kunnen evenaren, kijken we tevreden terug op het verloop van de veiling ”, vertelt Veulenveiling Prinsjesdag-voorzitter Arjan van der Waaij. “We hebben een mooi aantal gasten mogen ontvangen en we hebben vele positieve reacties mogen ontvangen wat betreft de aangepaste setting. Het was een prachtige dag, waarbij de weersomstandigheden natuurlijk ook een positieve rol speelden. Daarbij werd de veiling online door vele geïnteresseerden gevolgd en hebben we van over de hele wereld biedingen mogen ontvangen.”

Op naar 2021
“Het voltallige team van Veulenveiling Prinsjesdag bedankt de inzenders voor hun enthousiasme en loyaliteit aan de veiling. Daarnaast een speciaal woord van dank richting de kopers – zowel de jarenlange vaste klanten van Veulenveiling Prinsjesdag als de nieuwe klanten. Van harte gefeliciteerd met jullie aankopen en we kijken nu al naar uit naar 2021!”, besluit Arjan van der Waaij.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore