Partner in Beeld: Dierenkliniek Wolvega

In de loop der jaren heeft Veulenveiling Prinsjesdag niet alleen een groot netwerk van kopers en inzenders opgebouwd, ook is de veiling met een select gezelschap van zakelijke partners een succesvol verbond aangegaan. Een van deze partners is Sportpaardenkliniek Wolvega. De kliniek in de Friese plaats is volledig gericht op gezondheid van (sport)paarden. We spraken dierenarts Marco de Bruijn over het bedrijf. 

Marco de Bruijn is een van de seniorpartners van de kliniek. Hij is in ‘97 afgestudeerd als dierenarts in Gent. Hij maakte van inwendige ziekten zijn specialiteit en is Nederlands en Europees gecertificeerd Internist. Sinds 2004 is hij werkzaam in Wolvega. Marco: “Ik heb veel met zorg voor (zeer) jonge veulens. Bij Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht was ik vier jaar lang verantwoordelijk voor de zogenaamde ‘veulenbrigade’. In Wolvega ben ik onder andere verantwoordelijk voor de spoedopvang en gehospitaliseerde patiënten.”

In de kliniek zijn in totaal veertien (paarden)dierenartsen werkzaam. Vier hiervan zijn senior partner. De Bruijn: “Uniek aan ons team is de manier waarop wij met elkaar om gaan. Er heerst een heel goede sfeer in de praktijk. We hebben geen streng hiërarchische organisatie. Onze missie is dan ook om het beste in elkaar naar boven halen. Wij geloven dat dit de enige juiste manier is om de goede medewerkers te vinden en te behouden voor ons bedrijf.”

In Wolvega wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw gebouw. Sportpaardenkliniek Wolvega zal straks bestaan uit drie locaties op één terrein; het ziekenhuis, de nieuwe sportpaardenkliniek en de afdeling gynaecologie, waar ook de hoefsmid en het laboratorium zijn gehuisvest. “We zijn druk bezig met de nieuwbouw, In Oktober staat de opening op de planning. Ondertussen is de kliniek natuurlijk vol in bedrijf, we zitten midden in het veulenseizoen.”

Keuring Prinsjesdagveulens

Sportpaardenkliniek Wolvega zal al tijdens de foto- videodagen van Veulenveiling Prinsjesdag de eerste keuringen verrichten bij de geselecteerde veulens. “Tijdens de eerste keuring kijken we of een veulen rad (niet kreupel) is, of het geen overbeet heeft en of hart, longen en ogen geen afwijkingen vertonen. Ook controleren we of de beestjes geen navelbreuk hebben en of de testikels bij hengstveulens zijn ingedaald.” Op de dag van de veiling worden de veulens nogmaals gekeurd.

Over het belang van keuringen bij paarden is hij helder: “Een goede keuring is belangrijk. Het is geen broodje bij de bakker dat je aanschaft. Met een goede veterinaire keuring worden de verwachtingen over en weer op voorhand helder. Men moet weten wat men koopt én verkoopt. Niet potentiele koper kan zelf beoordelen of een veulen gezond is, en ook fokkers kunnen dat vaak niet. Om ellende te voorkomen moet een deskundige zijn licht hierover laten schijnen.”

De veterinaire rapporten van alle veulens in de selectie van Veulenveiling Prinsjesdag zijn voorafgaande aan de veiling online in te zien. Op de veilingdag(en) zullen er dierenartsen van Sportpaardenkliniek Wolvega aanwezig zijn om de rapporten toe te lichten.

Online meebieden tijdens onze veilingen? Registreer hier.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore