Tweede GP-zege in 2019 voor Baron!

Ook deze maand zijn er weer volop goede internationale sportresultaten behaald door paarden die als veulen deel uit maakten van de collectie van Veulenveiling Prinsjesdag. Zo schreef Baron (v.Colman) de Grand Prix van Arezzo op zijn naam en maakte Especiale Too (v.Ustinov) een geslaagd 1.50m-debuut. Bovendien zegevierden de Apache-zoon Gaudi Vita en President’s First Apple met zijn nieuwe amazone (v.Vivaldi) in de Lichte Tour.

Roberto Turchetto en Baron (Colman x Numero Uno, fokker Stoeterij ’t Heemskind uit Deurne) sprongen met deze 1.45m Grand Prix-overwinning op CSI3* Arezzo naar hun derde internationale zege in 2019. Een maand eerder wonnen ze namelijk al de 1.50m-GP van Vilamoura. Ook de Ustinov-dochter Especiale Too (mv.Burggraaf, fokkers Christien Delissen-Verstappen en Jack Verstappen) heeft een succesvol 1.50m-debuut gemaakt onder Massimo Grossato op het CSI4* in Gorla Minore. Hun dubbel foutloze resultaat leverde gelijk een zesde prijs op in het klassieke 1.50m, nadat ze eerder in het 1.40m al tweede werden. De achtjarige Gintura (Zirocco Blue VDL x Corland, fokker C.A.F. Toonders uit Veldhoven) is een andere goed op dreef zijnde Veulenveiling Prinsjesdag-referentie. Sinds begin dit jaar presteert de merrie met Ruben Romp en op het CSI3* in Lanaken bleven ze in twee weken in alle zes gestarte rubrieken foutloos! Dat leverde hen in de laatste week onder meer een tweede en een derde prijs op in het 1.30m en 1.35m. 

Lichte Tour-winnaars

Op het CDI3* in Sint-Truiden kwamen Joyce Heuitink en de door Heleen Broos gefokte Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II) succesvol in actie. Ze wonnen de Lichte Tour en werden tweemaal als derde geplaatst in het Intermediaire I, waaronder met een prachtig percentage van 76.79 in de Kür op muziek! Ook de eerder onder Patrick van der Meer succesvolle President’s First Apple (Vivaldi x TCN Partout, fokker Nico van Maaswaal uit ’t Goy) heeft zich flink in de kijker gereden deze maand. Deze Veulenveiling Prinsjesdag-referentie heeft namelijk een uitstekend internationaal debuut gemaakt met zijn nieuwe amazone Sarah Lockman. Op CDI1* Temecula wonnen ze zowel de Prix St. Georges, de Intermediaire-I als de Kür op muziek met overtuigende percentages. Dat smaakt naar meer dus we blijven ze volgen!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore