Vijf Prinsjesdag-hengsten naar Den Bosch

De eerste bezichtiging van de KWPN hengstenselectie heeft voor vijf Prinsjesdag-paarden een uitnodiging voor de KWPN Stallion Show opgeleverd. Zonen van For Pleasure, Quickly de Kreisker, Ghandi, Florencio en Glock’s Zonik zullen in de tweede bezichtiging hun opwachting maken.

Tijdens de eerste bezichtiging in Ermelo toonde de For Pleasure-zoon Leviathan (mv. Untouchable) van R. Blom zich een heel talentvol paard. De hengst werd gefokt door N. Smit en J.J. Smit-de Goede en komt uit een echte sportstam. Ook de door P. Bastiaansen gefokte Quality Boy PB Z (Quickly de Kreisker x Baloubet du Rouet) van E. Schep en J.J. van der Louw maakte een sterke indruk. Deze interessante hengst is een halfbroer van de erkende Grand Prix-hengst Carrera VDL.

Internationale transfer
Bij de dressuurhengsten verdiende de Zonik-zoon L.A. Zonik (mv.Goodtimes, fokker A.J. Lievaart uit Wijckel) van DK Dressage Horses uit Helvoirt een uitnodiging voor de tweede bezichtiging. In Ermelo werd bekend dat dit talent van Demy Kurstjens inmiddels in handen gekomen is van Andreas Helgstrand. Ook Landal G (Ghandi x Rousseau), gefokt door M.A. de Groot, maakte een goede indruk. Ruim twee jaar nadat hij onder de hamer kwam in Ermelo overtuigde de hengst van N. Donkers opnieuw. De derde dressuurhengst met een ticket op zak voor de tweede selectieronde is de door wijlen C. van Etten gefokte Leerava (Florencio x Negro) van C.Y. Pellikaan. Fokkers en eigenaren veel succes in Den Bosch!

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore