Veulenveiling Prinsjesdag viert 25-jarig bestaan met gratis dekkingen

2017 is een bijzonder jaar voor de Veulenveiling Prinsjesdag, dit jaar vindt de 25ste editie van de veiling plaats. Er worden dit jaar diverse activiteiten rondom dit jubileum gepland, de aftrap hiervan zal tijdens de KWPN Hengstenkeuring zijn. De Veulenveiling Prinsjesdag heeft een speciale actie voor fokkers en geïnteresseerden.

Na afloop van de KWPN-hengstenkeuring van 1 tot en met 4 februari in Den Bosch worden een dekking van een dressuurhengst en een springhengst verloot onder iedereen die zijn of haar (ongeboren) veulen ingeschreven heeft voor de selectie en/of zich aangemeld heeft voor de nieuwsbrief in de stand van de veulenveiling.

De winnaars mogen kiezen uit één van de hengsten die dit voorjaar tijdens het KWPN-verrichtingsonderzoek goedgekeurd worden. Hoewel Veulenveiling Prinsjesdag veelal veulens veilt van bewezen hengsten, draagt het bestuur het gebruik van een jonge, talentvolle hengst uit prestatiefamilies een warm hart toe. Welke jonge prins past het best op jouw merrie? Verder is iedereen van harte welkom in de stand voor informatie, koffie en/of een borrel.

Interessant embryo tijdens hengstenkeuring

De succesvolle online veiling www.embryoauction.com, die deel uit maakt van Veulenveiling Prinsjesdag, begint 2017 met de verkoop van een embryo van Cicero Z uit de internationale springpaardenleverancier Nienke RV. De veiling gaat dinsdag 24 januari van start en loopt af op zondag 5 februari 20.00 uur.

Het embryo beschikt over uitstekende genen. Cicero Z (v. Carthago Z) is een op-en-top stempelhengst van Stoeterij Zangersheide en de 22-jarige ster-preferente-prestatiemerrie Nienke RV (Emilion x Jason) van Stoeterij Renken leverde al meer dan zeven internationale springpaarden.

Of het nu in combinatie met Cavalier, Concorde of Cardento is, Nienke RV brengt een topspringpaard. Naast de al bekende Grand Prix-springpaarden uit Nienke RV, zoals Sanne RV (Hans Dieter Dreher), Toscane RV (Darragh Kerins) en Wayne RV (Jimmy Torano), breken ook paarden als Balans RV (Hillary McNerney), Champion de Quidam RV (Maureen Bonder & Sofie Yderstraede Bucka) en De Flipper RV (Petronella Andersson & Daniel Deusser) meer en meer door.

www.prinsjesdag.eu

www.embryoauction.com

Niet voor publicatie

Voor meer informatie, foto’s etc. kan er contact opgenomen worden met Nataly van Eykel via 0031(0)342-440100 of 0031(0)6 50280617.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore