Zoon kampioenshengst Fürst William in collectie Veulenveiling Prinsjesdag

Met maar liefst 92.00% werd de spectaculaire Fürst William uitgeroepen tot kampioen van de vierjarige hengsten op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Onder de Spanjaard Severo Jurado Lopez scoorde de Fürst Wilhelm-zoon een magische 10 voor galop en 9,5’en voor harmonie en talent. Veulenveiling Prinsjesdag biedt woensdag 14 september een hengstveulen aan van het toptalent Fürst William.

Het hengstveulen Limited Edition is namelijk een zoon van deze bewegingskunstenaar Fürst William. Limited Edition is daarnaast gefokt uit de kampioensmerrie Vertu Héroique, een dochter van de stempelhengst Gribaldi en Havidoff.
Met overtuigende scores plaatsten de vijfjarige hengsten Governor, Grand Galaxy Win en Glamourdale zich voor de finale van het Wereldkampioenschap voor de vijfjarigen. Governor eindigde onder Adelinde Cornelissen vandaag zelfs vijfde met een score van 86.60%. Van Governor zijn twee dochters opgenomen in de collectie van Veulenveiling Prinsjesdag, terwijl het hengstveulen La Baule-STRH een Millenium-zoon uit de halfzus van Governor is. Grand Galaxy Win en Glamourdale scoorden allebei 84.00% en eindigden als achtste. Grand Galaxy Win is door drie nazaten vertegenwoordig in de Prinsjesdag-collectie, terwijl van Glamourdale twee zonen in de veilingcollectie zijn opgenomen.

Foto © HippofotoTeamLeanjo de Koster

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore