Veulenveiling Prinsjesdag heeft veilingcollectie 2016 bijna compleet

Met de laatste selectierondes nog te gaan, heeft Veulenveiling Prinsjesdag haar veilingcollectie voor dinsdag 13 en woensdag 14 september 2016 bijna compleet! Prinsjesdag-selecteurs Bert Poppelaars en Fred van Straaten reden de afgelopen maanden stad en land af om de beste spring- en dressuurveulens te vinden die voldoen aan de strenge eisen van Veulenveiling Prinsjesdag. En met succes! “Ik zeg het nu al vijf jaar op rij, maar ook dit jaar denk ik dat we nog betere veulens hebben dan vorig jaar”, is Bert Poppelaars overtuigd.

Zowel de spring- als de dressuurcollectie loopt over van veulens met afstammingen om van te watertanden. Bewezen hengsten uit ijzersterke moederlijnen, sportsensaties met exclusieve bloedvoeringen, veelbelovende jonge hengsten uit excellente merries; de Prinsjesdag-collectie 2016 heeft het allemaal.
In de springrichting voeren beroemde verervers als Cornet Obolensky, Diamant de Semilly, Toulon, Kannan en For Pleasure de boventoon, maar ook voor veulens van springfenomenen en zeer veelbelovende fokhengsten als Comme Il Faut, Quickly de Kreisker, Vagabond de la Pomme, Zirocco Blue en Aganix du Seigneur is een plaatsje gevonden in de collectie. De dressuurcollectie zit boordevol excellent gefokte veulens uit ijzersterke moederlijnen. Maar liefst zes zeer opvallende veulens van de beroemde Grand Prix-dressuurhengst Glock’s Johnson N.O.P. zijn toegevoegd aan de veiling en ook bewezen verervers als Negro en Florencio zijn meermalen vertegenwoordigd in de collectie. Vergeet ook vooral niet de veulens van sportsensaties als Glock’s Zonik, Desperados, Dreamboy, Apache en Capri Sonne Jr.

‘De investering waard’
Naast de grote namen is er dit jaar ook wederom plaats voor nakomelingen van jonge hengsten. “We willen jonge hengsten ook wel de kans geven om voor het voetlicht te komen met veulens op onze veiling. Hengstenhouders stellen dat jonge hengsten niet dekken, maar fokkers zijn niet op hun achterhoofd gevallen. De jonge hengsten die werkelijk genetisch interessant zijn, worden wel degelijk gebruikt”, stelt Fred van Straaten. “Dit jaar hebben we wederom nog strenger kunnen zijn in de selectie: moeders en grootmoeders die zelf in de sport hebben gepresteerd of aantoonbaar veel sport gegeven hebben, daar hebben we steeds meer aan vast kunnen houden. En zoals u in deze collectie kunt zien, hebben we weer minder concessies hoeven doen. Naast excellent gefokte hengstveulens hebben we dit jaar ook een heel aantal interessante merrieveulens en met de ontwikkelende hedendaagse technieken wordt het steeds interessanter om sport en fokkerij te combineren. Daarmee zijn die merrieveulens de investering zeker waard.”

‘Waanzinnige dressuurcollectie’
Bert Poppelaars kan nu al met een tevreden gevoel naar de dressuurcollectie kijken. “We hebben dit jaar wederom een waanzinnige dressuurcollectie! We hebben nog meer veulens uit echte sportlijnen dan andere jaren en komen zodoende ook met de dressuurveulens steeds dichter bij het motto van Prinsjesdag: de Kracht van Prestatie. Naast zeer interessante hengstveulens hebben we ook genetisch hoogwaardige merrieveulen, neem bijvoorbeeld de Capri Sonne JR uit de moeder van Giovanni of de Dreamboy uit Zaragoza, oftewel de volle zus van de reservekampioen van de KWPN Hengstenkeuring Ierland. En de Johnson uit de moeder van Dorado natuurlijk niet te vergeten! Ook hebben we nog een uitzonderlijk hengstveulen van Ferdinand x Citango of neem de For Romance uit de merrie Astrid Sollenburg die nu in de Grand Prix wordt uitgebracht. Eigenlijk hebben we niet een veulen waar geen goed verhaal bij zit”, klinkt Bert Poppelaars enthousiast. “Het kost heel veel energie om deze collectie bijeen te krijgen, maar het lukt ook dit jaar weer!”

U bent van harte uitgenodigd om op vrijdag 22 juli de dressuurveulens en op zaterdag 23 juli de springveulens te komen bewonderen op de foto/video-dag van Veulenveiling Prinsjesdag op Paardensportcentrum Gert van den Hoorn aan de Asselseweg 35 in Kootwijk.

Houd ook de website www.prinsesdag.eu en de Facebook-pagina van Veulenveiling Prinsjesdag in de gaten! De komende weken zullen verschillende dressuur- en springveulens via deze kanalen aan u worden gepresenteerd. Het bestuur, de organisatie en de selectiecommissie van Veulenveiling Prinsjesdag ziet u graag op dinsdag 13 en woensdag 14 september!

Klik hier voor de voorlopige veilingcollectie 2016!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Veulenveiling Prinsjesdag via +31(0)342440100 of info@prinsjesdag.eu.

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore