Hannelinde TC wint VSN, Hummer tweede

ERMELO – De producten van Veulenveiling Prinsjesdag domineerden vandaag de VSN-finale voor dressuurpaarden in Ermelo. Hannelinde TC (Dream Boy x Sunny Boy) won de VSN-finale met maar liefst 53 punten, waaronder een 9,5 voor draf! Het succes voor de op Prinsjesdag verkochte paarden bleef komen, want Hummer (Charmeur x Daddy Cool) behaalde met 51,5 punten een fantastische derde plaats.

Dream Boy-dochter Hannelinde TC kwam in 2012 ter veiling op Veulenveiling Prinsjesdag en is nauwverwant aan de Grand Prix-paarden Uiver en Pavarottie. Hannelinde is gefokt door G.A.E.M. van der Linden uit Vlierden en tegenwoordig in eigendom van Tim Coomans uit Oud-Beijerland. Juryleden Tineke Bartels, Imke Schellekens en Dana van Lierop beoordeelden Hannelinde TC met maar liefst een 9,5 voor draf en 9’s voor galop, te rijden zijn en algemene indruk. Van gastruiter Dana van Lierop ontving de Dream Boy-dochter ook nog een 9 na het overrijden.

Hummer (Charmeur x Daddy Cool) komt voort uit de fokkerij van J. Duivenvoorde uit Alkmaar en is een zoon van de merrie Caresia, de halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Dream Boy – tevens de vader van winnares Hannelinde TC. Hummer is in eigendom van J.J. Schalekamp uit Dordrecht en scoorde in de finale 51,5 punten. Voor zijn galop scoorde Hummer maar liefst een 9,5 en voor draf en algemene indruk ontving Hummer een 9!

Veulenveiling Prinsjesdag feliciteert de fokkers en eigenaren van deze getalenteerde toppers met dit fantastische resultaat! De Kracht van Prestatie!

Today two horses sold at Foal Auction Prinsjesdag dominated the VSN final for 3-year-old dressage horses in Ermelo. Hannelinde TC (Dream Boy x Sunny Boy) took home the VSN-title with an incredible score of 53 points, including a 9.5 for trot! But Hannelinde TC was not the only successful Prinsjesdag-sold horse: Hummer (Charmeur x Daddy Cool) earned fantastic third place with 51.5 points.

Dream Boy-daughter Hannelinde TC was auctioned at Foal Auction Prinsjesdag in 2012 and is closely related to the Grand Prix horses Uiver and Pavarottie. Hannelinde was bred by G.A.E.M. van der Linden from Vlierden and is currently owned by Tim Coomans from Oud-Beijerland. Judges Tineke Bartels, Imke Schellekens and Dana van Lierop gave Hannelinde TC a well-deserved 9.5 for trot and a 9 for canter, the ride ability and overall impression. After riding her guest rider Dana van Lierop gave the Dream Boy daughter also a 9.

Hummer (Charmeur x Daddy Cool) was bred by J. Duivenvoorde from Alkmaar and is a son of the mare Caresia, the half-sister to the KWPN approved stallion Dream Boy – also the sire to winner Hannelinde TC. Hummer is owned by J.J. Schalekamp from Dordrecht and scored 51.5 points in the final of the VSN-competition. For his canter Hummer scored no less than a 9.5 and for his trot and overall impression Hummer received a 9!

Foal Auction Prinsjesdag congratulates the breeders and owners of these talented top horses with this fantastic result! The Power of Performance!

Photo credit / Fotocredit: Jacquelien van Tartwijk

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore