Succespaard Anoraline verkocht naar buitenland

De succesvolle dressuurmerrie Anoraline (Samba Hit x Amiral) is door eigenaresse Michelle Eveleens verkocht naar het buitenland. In 2005 kocht Eveleens de succesvolle Lichte Tour-merrie aan op Veulenveiling Prinsjesdag in Ermelo. Anoraline presteerde succesvol onder Engie Kwakkel, Sander Marijnissen en Diederik van Silfhout.

Anoraline is niemand minder dan de halfzus van de beroemde Grand Prix-hengst Scandic van Patrik Kittel en werd door Michelle Eveleens zelf opgeleid tot en met Z-niveau. “Een tienjarig avontuur dat begon op Prinsjesdag 2005 met de aanschaf van dit halfzusje van de KWPN-hengst Scandic”, zegt Eveleens over Anoraline, bijgenaamd ‘Noor’. “Nadat ik Noor zelf opgeleid heb tot Z-niveau op zesjarige leeftijd, zijn de teugels overgenomen door Engie Kwakkel, Sander Marijnissen en Diederik van Silfhout. Dank voor de training, de inzet en alle successen! Het is en blijft een fantastisch paard dat zo’n fijn karakter heeft. We gaan haar missen!”

Anoraline kent een succesvolle carrière met onder meer een overwinning in de voorselectie van de Pavo Cup in 2010, de winst in de Subli Cup-finale voor zesjarigen in 2011, een vierde plaats op het Nederlands Indoorkampioenschap ZZ-Zwaar in 2013, een zilveren medaille op het Nederlands Outdoorkampioenschap Lichte Tour in 2014 en diverse internationale klasseringen in Rotterdam en Arnhem.
Michelle Eveleens heeft nog wel twee beloftevolle dochters van Anoraline in bezit, namelijk Glamouraline (v. Johnson) en Ironaline (v. Negro).

Michelle Eveleens sold her successful dressage mare Anoraline (Samba Hit x Amiral). In 2005 Eveleens purchased the successful Small Tour mare at Foal Auction Prinsjesdag in Ermelo. Anoraline performed successfully with Engie Kwakkel, Sander Marijnissen and Diederik van Silfhout.

Anoraline is none other than the half-sister of the famous Grand Prix stallion Scandic of Patrik Kittel and was ridden by Michelle Eveleens until Z-level and later on performed successfully at international Small Tour level. “A ten-year adventure that started on Prinsjesdag in 2005 with the purchase of this half-sister of the KWPN stallion Scandic”, said Eveleens about Anoraline, nicknamed ‘Noor’. “After I’ve trained Noor myself to Z-level at the age of six, the reins were taken over by Engie Kwakkel, Sander Marijnissen and Diederik van Silfhout. Thanks for the training, dedication and successes! It will remain a fantastic horse with a great character. We’re going to miss her!”

Anoraline has a successful career, including a victory in the pre-selection of the Pavo Cup in 2010, the victory in the Subli Cup final for six year olds in 2011, a fourth place at the Dutch Indoor Championships at ZZ-Zwaar level in 2013, a silver medal at Dutch Outdoor Championship at Small Tour level in 2014 and several international placings in Rotterdam and Arnhem.
Michelle Eveleens still owns two promising daughters of Anoraline, namely Glamouraline (v. Johnson) and Ironaline (v. Negro).

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore