Westfaals gekeurde Irish Whiskey naar Zangersheide

MÜNSTER-HANDORF – Een succesvolle week voor de in 2013 op Prinsjesdag geveilde tweejarige hengst Irish Whiskey (Darco x Voltaire). In Münster-Handorf verdiende het fokproduct van Xavier van Heertum uit Liempde woensdag zijn Westfaalse dekbrevet en werd hij in de veiling aangekocht door Stoeterij Zangersheide is verkocht. Een succesverhaal voor Irish Whiskey, die in 2013 al één van de opvallendste veulens was op Veulenveiling Prinsjesdag.

Stoeterij Zangersheide zegt over Irish Whiskey Z: “Om de collectie ook van top Belgisch bloed te voorzien investeerde Stoeterij Zangersheide op de Westfaalse Hengstenkeuring in een zoon van de legendarische vererver Darco. Op de hengstenkeuring behoorde de mooie Darco-zoon tot één van de best springende paarden. Hij blonk uit door zijn vermogen, bascule en kwaliteit.”
Irish Whiskey komt uit een echte prestatielijn en zijn moeder Votoska Z (Voltaire x Notaris) is de halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Pierrot en het internationale springpaard Royal-Rose van Steven Whitaker.

A successful week for Prinsesdag-sold two year old stallion Irish Whiskey (Darco x Voltaire). In Münster-Handorf the stallion, bred by Xavier Heertum from Liempde, was licensed by the Westphalian Studbook and in the auction he was bought by Zangersheide. A success for Irish Whiskey, which in 2013 was one of the most outstanding foals of Foal Auction Prinsjesdag.

Zangersheide states about Irish Whiskey Z: “To add the best bloodlines of Belgium to our collection Zangersheide has invested in a son of the legendary sire Darco at the Westphalian Stallion Licensing. Irish Whiskey belonged to one of the best jumping stallions of the Stallion Licensing and stood out due to his ability, bascule and quality.”
Irish Whiskey is bred out of a real performance dam line. His dam Votoska Z (Voltaire x Notaris)for instance is the half-sister of the KWPN-approved stallion Pierrot and the international jumper Royal Rose ridden by Steven Whitaker.

Check out the video of Irish Whiskey at the pre-selection of the Westphalian Stallion Licensing:

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore