PRINSJESDAG VORMT DE VOORHOEDE VAN DE PRESTATIEFOKKERIJ

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag vormt de voorhoede van de zich sterk ontwikkelende prestatiefokkerij. De laatste ontwikkelingen op het gebied van topsport en de daarvoor benodigde topfokkerij zijn vervat in een schitterende collectie van 77 topatleten die op Prinsjesdag, 20 september aanstaande, in het KNHS Centrum worden geveild. Daarnaast komen zes zeer exclusieve drachtigheden onder de hamer van veilingmeester Hans Sinnige.

Van de hengst Nabab de Reve, de vader van Eurocommerce London die afgelopen zondag in Rio de Janeiro maar liefst 320.000 euro won in de Global Champions Tour, komen op Prinsjesdag maar liefst drie nakomelingen ter veiling. Het hengstveulen Niro de Landetta (v.Nabab de Reve) is daarnaast in de moederlijn nog eens exact hetzelfde gefokt als Cha Cha Z (Carthago x Beach Boy), die in Rio onder Judy Ann Melchior zesde werd. De andere twee Nabab-nakomelingen zijn een schitterend merrieveulen uit de volle zus van Numero Uno en een fantastisch hengstveulen uit een Numero Uno-moeder uit de onvolprezen Leva-stam.

De Prinsjesdagveiling volgt ook de ontwikkelingen op het Bundeschampionat. Daar was de Toulon-dochter Toulouse de imponerende kampioene der zesjarige springpaarden. Op Prinsjesdag komt de bloedgemaakte Goldplay, zoon van Toulon x Corland, onder de hamer. Dit fantastische hengstveulen gaat rechtstreeks terug op de Grand Prix-merrie Isabelle (v.Voltaire).

Ook in de dressuurbaan houdt de Prinsjesdagveiling de vinger aan de pols. Florencio onderscheidde zich in Warendorf opnieuw met enkele excellente dressuurpaarden. Op Prinsjesdag behoren Gazz, een imponerende zoon van Florencio uit een sterdochter van Jazz x May Sherif x Doruto (drie keer topleverancier voor de Grand Prix), en de geweldig bewegende Gerona LE (Jazz x Triton) tot het aanbod.

Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat het kapitale Prinsjesdagveulen Gorgeous Vurona de vroeg overleden tophengst Fürst Heinrich als vader heeft, net als de nieuwe Bundeschampion Fürstenball.

 

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore