Ex-veilingveulen Hortense STRH IBOP-dagtopper

Voormalig Prinsjesdag-veilingveulen Hortense STRH (v. Dream Boy) en mede-eigenaresse Yvonne Copal realiseerden vandaag de hoogste dagscore tijdens de IBOP in Brummen. De dochter van de elitemerrie Toulouse elite (v. Jazz), die bekend staat als de olympische medaillewinnaar Parzival en moeder van het Lichte Tour-dressuurpaard Bretagne STR (v. OO Seven), kreeg 82,5 punten.

De merrie van H. Kretz en Yvonne Copal kreeg een 9 voor de galoppade. Jurylid Dirk Reijne: “Voor de aanleg noteerden we een 8,5, en voor de overige onderdelen een 8. Dit is een merrie die veel souplesse toont in beweging en daarbij een zeer goed achterbeengebruik in alle drie de basisgangen. Daarbij heeft ze een goede houding en in de galop opvallend veel balans voor zo’n jong, groot paard. Een fijn paard!”

Klik hier voor de video van de IBOP

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore