Nieuwsbrief met Sportpaardenkliniek Wolvega en referenties Hummer & Genesis

Hummer succesvol op het EK in Budapest

Eén van onze referenties in de dressuurring waar we bijzonder trots op zijn is Hummer (v. Charmeur x Caresia v. Daddy Cool). Dat hij als jong paard al opviel, blijkt wel uit het feit dat hij tweemaal de reserve van het Nederlandse team op het WK Jonge Dressuurpaarden was. Deze zomer mocht hij samen met zijn amazone Quinty Vossers Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. En niet zonder succes! Met het team wonnen zij een gouden medaille en behaalden als debutanten ook nog de individuele finale.

De fokker van Hummer is Jac Duivenvoorde uit Egmond Binnen. “Ik kocht de moeder van Hummer toen ze twee weken oud was. Voor zo’n jong veulen kon zij apart bewegen. Haar moeder Resia (v. Ferro)  is tevens de moeder van de goedgekeurde hengst Dream Boy. Toen Hummer twee weken was namen we hem mee naar een veulenkeuring in Hoofddorp en daar liep hij net zo apart als zijn moeder op die leeftijd. Op die keuring was de selectiecommissie van Veulenveiling Prinsjesdag aanwezig en werd hij geselecteerd voor de veiling,” aldus Duivenvoorde.

Duivenvoorde: “De paarden uit deze stam vallen op omdat ze zich extra geven onder het zadel. Quinty heeft ons eens verteld dat ze Hummer wel drie keer per dag kan rijden. Dat herkennen wij in zijn moeder en haar andere nakomelingen. We waren deze zomer graag naar Budapest gegaan om ze daar aan het werk te zien, maar door de Covid-19 problematiek leek ons dat niet verstandig. Wie weet waar we ze in de toekomst nog eens kunnen aanmoedigen!”


Sportpaardenkliniek Wolvega, partner met een belangrijke taak! 

Voorafgaand aan de veulenveiling worden de geselecteerde veulens driemaal nagekeken door een dierenarts. De eerste keer door de dierenarts van de  fokker. Daarna door Marco de Bruijn en zijn team van Sportpaardenkliniek Wolvega tijdens de foto-/videodag en bij aankomst op de dag van de veiling. Dit wordt uitermate vakkundig gedaan. Een belangrijke taak, waarbij gekeken wordt of de veulens correct zijn, geen overbeet hebben en/ of hart-, long- of oogafwijkingen vertonen. Daarnaast wordt gecontroleerd of de dieren geen navelbreuk hebben en de testikels bij de hengstveulens zijn ingedaald. Wij zijn blij dat deze belangrijke taak in handen ligt van onze partner Sportpaardenkliniek Wolvega!

Dit gezondheidscentrum voor paarden staat in Friesland en behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Het is één van de meest vooruitstrevende klinieken van ons land waar men terecht kan voor verschillende specialistische behandelingen. Op het terrein bevinden zich drie verschillende onderkomens: het ziekenhuis, de afdeling gynaecologie en de sportpaardenkliniek. Daarnaast beschikt de kliniek over een hoefsmid en laboratorium.

“Voor ons als veulenveiling is het van belang  om samen te werken met kundige dierenartsen die bovengemiddeld verstand hebben van veulens. De beoordeling van een veulen is uiteindelijk anders dan die van een volwassen paard. Met het team van Wolvega hebben we die ontzorgende kennis in huis en dat voelt comfortabel! We zijn Wolvega dan ook bijzonder dankbaar voor het werk wat ze voor ons doen,” aldus de voorzitter van Veulenveiling Prinsjesdag Arjan van der Waaij.


 

Genesis, een echte winnaar! 

In 2011 veilden we een rassig hengstveulen van Eldorado van de Zeshoek uit de beroemde Minka-stam. Negen jaar later maakt deze Genesis furore in Amerika met zijn Braziliaanse ruiter Cassio Rivetti. “We verkochten twee veulens op Veulenveiling Prinsjesdag, Genesis in 2011 en zijn zus Hadiminka een jaar later. Genesis had veel uitstraling en was zeker niet bang, dat kan ik me nog goed herinneren. Nico Witte kocht hem op de veiling en nadat we hem afleverden in Schijndel heb ik er eigenlijk niets meer van gehoord,” aldus Marti van Dijk die Genesis samen met H.J.H. Bonenkamp uit Lemelerveld fokte.

Van Dijk: “Een tijd geleden heb ik eens gezien dat Genesis in het 1.20 liep, maar had geen idee dat hij het zo goed deed totdat ik een paar weken geleden las dat hij in Californië een grote prijs had gewonnen. Dat was een enorme verassing! Helaas heb ik zelf niks meer uit zijn stam, de moeder van Genesis (Buminka B v. Odermus R) staat nu bij Meulink hier in Lemelerveld.”

Toch was de overwinning in november niet het eerste succes van Genesis op dit niveau. Zo won hij in juli al de Grote Prijs van Del Mar. Zijn Olympische ruiter Cassio Rivetti rijdt Genesis sinds het begin van dit jaar en is heel enthousiast over de ruin: “Hij is super constant en maakt niet snel een fout. Sinds ik hem rijd is hij enorm verbeterd. Hij heeft extreem veel talent en ik ben super blij met hem. Wie weet waar de toekomst ons brengt!”

 

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore