Visie

VISIE VEULENVEILING PRINSJESDAG

Veulenveiling Prinsjesdag is 29 jaar geleden begonnen met als doel om een bijdrage te leveren aan de vermarkting van veulens. We hebben meer ambitie dan ooit en hebben als doel om de beste/meest toonaangevende veulenveiling van Europa neer te zetten, met een internationaal koperspubliek. Met de beste dressuur- en springveulens die ons motto “de kracht van prestatie” waarmaken.

We bieden fokkers een interessant platform om hun kwaliteitsvolle veulens te verkopen. Ons internationale koperspubliek bieden we een exclusieve collectie veulens, die prestatie sterk in hun genen verankerd hebben. Beloftes voor de toekomst in de sport en fokkerij.

De kracht van prestatie betekent ook dat we strenge criteria hanteren bij het samenstellen van de jaarlijkse veulencollectie. Onze selecteurs selecteren alleen veulens uit ijzersterke merrielijnen. Van hengsten die in de internationale sport excelleren of bewezen hebben bovengemiddelde sportaanleg te vererven. Maar nog veel belangrijker, uit moederlijnen waarin sportprestaties in directe lijn zeer sterk verankerd zijn. Dus uit moeders en grootmoeders die zelf bewezen hebben topprestaties te kunnen leveren. En voor topprestaties in de toekomst zijn een functioneel exterieur en functionele beweging ook onmisbaar.