Geboortejaar
Geslacht
Kleur
Stamboek

Bordeaux-embryo uit moeder van Lichte Tour-hengst Superio

Stempelhengst Bordeaux samengebracht met een op-en-top sportlijn; dat klinkt bij voorbaat al als een succesverhaal. Dit embryo is gefokt uit de Westfaals geregistreerde merrie Rivanna – een dochter van de Grand Prix-vererver Rheingau die de waardevolle genen van Romadour II voert, de grondlegger van de fameuze R-lijn. Aan moederszijde gaat Rivanna via de Duitse stempelhengst Florestan I en Phoenix terug op de succesvolle Nederlandse Lady Reveil-stam.

In de fokkerij bracht Rivanna reeds de in Westfalen goedgekeurde Lichte Tour-hengst Superio en de ZZ-Zwaar-geklasseerde Soliste. In de IBOP-test behaalde Soliste daarnaast 80,5 punten, inclusief een 8,5 voor galoppade. Dit embryo’s grootmoeder Florett is de moeder van de Lichte Tour-paarden Citho en Sir Florett.

De vader van dit embryo – de Grand Prix-geklasseerde Bordeaux – verenigt de genen van Krack C-zoon United met Gribaldi, Donnerhall en Rousseau. Daarbij komt Bordeaux uit de befaamde stam van olympisch kampioen Rembrandt en bracht hij naast meer dan dertig goedgekeurde zonen reeds meerdere Grand Prix-dressuurpaarden.

Vrijdag 19 februari is de halfbroer van dit embryo, Nirvana Le Donia (v. Formidable), geselecteerd voor de NRPS Hengstenkeuring, na goede resultaten in de eerste en tweede bezichtiging.

Damline
1st dam – Rivanna
D – Superio (Westf app, PSG, Kristy de Roo NED)
D – Soliste (ZZ-Zwaar)
2nd dam – Florett
D – Citho (PSG, Mallika Shankar IND)
D – Sir Florett (PSG, Sofia Anischceva RUS)
D – Icoon (Z1)
3rd dam – Phinesse
Direct damline: Ilona (PSG), So Speciale Edition (PSG, Isabelle Thompson USA), Agusta MV (PSG), Son of Blue (1.60m, Emilie Martinsen DEN), Santa Maria (1.60m, Jos Lansink BEL)

Belangrijke informatie:
Verwachte geboortedatum: 3 mei 2021
Wordt verkocht met BTW: ja
BTW percentage: 9%
Locatie: Nederland

Embryo uit: Draagmerrie
Standplaats: Merrie blijft bij de verkoper, zodra het veulen gespeend is vertrekt deze naar de koper
Kosten: geen extra kosten voor de merrie

Verzekering: verzekering is niet verplicht, maar Prinsjesdag adviseert de vrucht te verzekeren. Indien gewenst kunt u dit vermelden na ontvangst van de factuur. Hippo Horse Insurance zal dan contact met u opnemen.
www.hippohorseinsurance.nl

scroll omlaag
swipe naar rechts