Bieden

VEILINGVOOWAARDEN

Klik hier voor de veilingvoorwaarden van Veulenveiling Prinsjesdag

Klik hier voor de algemene voorwaarden van We Auction

Klik hier voor de verzekering voor een embryo

BIEDEN

Een veulen kopen op de veulenveiling

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een veulen tijdens Veulenveiling Prinsjesdag kunt u bieden door uw hand op te steken. Als u het laatste bod heeft, komt één van onze hostessen naar u toe met het koopcontract dat u dient te tekenen. Na afloop (of tijdens) de veiling meldt u zich op het secretariaat om tot betaling over te gaan.

Online bieden tijdens de veiling

Het is mogelijk om online mee te bieden tijdens de veulenveiling. Verderop op deze pagina vindt u hierover meer informatie.
Wilt u online meebieden tijdens de veiling? Log dan in op uw account of registreer.

Telefonisch bieden tijdens de veulenveiling

Het is tevens mogelijk om tijdens Veulenveiling Prinsjesdag telefonisch mee te bieden. U kunt per email of telefonisch kenbaar maken dat u graag telefonisch wil bieden tijdens de veulenveiling. Wij nemen vervolgens contact met u op om alle details door te spreken. Tijdens de veiling nemen wij, voordat het veulen geveild gaat worden, contact met u op en kunt u via één van de medewerkers van Veulenveiling Prinsjesdag live meebieden.

 

ONLINE BIEDEN

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een veulen in onze veiling via het online biedingssysteem?
Het proces van online bieden bestaat uit vier stappen:

 1. Registreer uzelf bij Prinsjesdag Veulenveiling
  • Klik op deze link: https://online.prinsjesdag.eu/register om een account aan te maken.
  • Op deze pagina vult u uw persoonlijke gegevens in en gaat u akkoord met de veilingvoorwaarden en de algemene voorwaarden van WeAuction, deze kunt u lezen door op de link te klikken. Hierna klikt u op de button “Registreer nu”. Vervolgens ontvangt u een bevestigingsmail.
 2. Wacht tot uw account is geverifieerd door Prinsjesdag Veulenveiling
  • Voor het online bieden op de veiling dient uw account goedgekeurd te worden door Prinsjesdag Veulenveiling. Wij lopen uw account door en nemen eventueel contact met u op. Dit kan tot 2 dagen duren. Wanneer uw account is goedgekeurd ontvangt u hierover een e-mail met een link, waarmee u een gebruikersnaam en wachtwoord kunt aanmaken.
 3. Bied online op de veiling
  • Op veilingdagen kunt u vanaf twee uur voorafgaand aan de veiling op de biedpagina, via de volgende link: https://online.prinsjesdag.eu/login. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in, u gaat dan direct naar de biedpagina.
  • Voordat u kunt bieden moet u eerst de biedknop ontgrendelen, door de knop ontgrendel biedknop. Na het ontgrendelen van de biedknop biedt u live mee op de veiling door een enkele klik op de biedknop. Om de snelheid van bieden te garanderen wordt geen bevestiging van uw bod gevraagd. Op de biedknop wordt steeds het laatst gevraagde bod weergegeven. Tijdens de veiling dient u bereikbaar te zijn op het door u opgegeven mobiele telefoonnummer dat u heeft ingevoerd in uw profiel.
 4. U bent de hoogste bieder
  • Indien u de hoogste bieder bent ontvangt u een email met de bevestiging daarvan. Na afloop van de veiling wordt er contact met u opgenomen.

Voor technische vragen over het online bieden kunt u vanaf 2 uur voorafgaand aan de veiling contact opnemen met onze technische helpdesk via +31(0)10-742 18 12.

 

BETALINGSMOGELIJKHEDEN

Below you will find the various options for paying when purchasing a foal at our auction. If you have any questions, you can always contact us.

– U betaalt met pin of creditcard.

Na afloop van de veiling meldt u zich op het secretariaat, waar u met pinpas of creditcard afrekent. U ontvangt dan een betalingsbewijs.

– U zorgt voor een bankgarantie.

U kunt bij uw bank een bewijs aanvragen dat getuigt van uw ‘financiële gegoedheid’. Met deze bankgarantie krijgt u van ons toestemming giraal te betalen. Het bedrag dient dan binnen 7 dagen na de veiling op de rekening van Veulenveiling Prinsjesdag te staan.

– U betaalt een bedrag vooruit.

Afhankelijk van de prijs die u eventueel bereid bent uit te geven tijdens de veiling, betaalt u voorafgaand aan de veiling op de bankrekening van Veulenveiling Prinsjesdag een bedrag dat in redelijke verhouding staat (te beoordelen door Veulenveiling Prinsjesdag) tot het mogelijk uit te geven bedrag. Als u geen veulen heeft gekocht krijgt u het bedrag na afloop van de veiling teruggestort.

– U kunt goede zakelijke referenties opgeven.

Waarvan er tenminste één bereid is voor u garant te staan. U dient van tevoren bij het secretariaat van Veulenveiling Prinsjesdag te melden wie er voor u garant staat. Naar oordeel van Veulenveiling Prinsjesdag zult u al dan niet toestemming krijgen om giraal te betalen. Indien u toestemming krijgt, dient het bedrag binnen 7 dagen na de veiling op de rekening van Veulenveiling Prinsjesdag te staan.

 

LEGENDA CATALOGUS

In de catalogus worden regelmatig afkortingen en/of verwijzingen gebruikt, onderstaand een uitleg.

D-OC | D-OC is een op basis van DNA bepaalde
OC-waarde.

EPTM | Eigen prestatietest merries
De EPTM is bedoeld om inzicht te krijgen in de natuurlijke aanleg van een merrie voor de dressuur- of springsport. De test duurt 3 of 5 weken.

IBOP | Individueel Bruikbaarheid Onderzoek Paarden
De IBOP is bedoeld om inzicht te krijgen in de
natuurlijke aanleg van een paard voor de sport,
de test duurt 1 dag.

CMK | Centrale Merriekeuring
In Nederland vinden in diverse regio’s merrie-
keuringen plaats. De meest complete merries wat betreft exterieur, beweging aan de hand en cijfers toegekend op de stamboekkeuring voor de stap,
draf, galop en het vrijspringen (springmerries)
worden afgevaardigd naar de NMK.

NMK | Nationale Merriekeuring
Tijdens de NMK worden de merries in het vrij
bewegen/vrijspringen (springmerries) beoordeeld, en aanluitend in groepen aan de hand beoordeeld en geplaatst op kwaliteitsvolgorde waarbij zowel exterieur, beweging en aan de hand, stap, draf, galop en vrijspringen (spring-
merries) wordt meegenomen. Het meest
complete paard wordt kampioen gemaakt.

PROK | Het predikaat PROK wordt uitgegeven aan KWPN-paarden die voldoen aan de röntgenologische eisen van het stamboek. Dit betekent voor de fokker dat zijn paard over goede botkwaliteit beschikt en daarmee een goede basis door kan geven aan haar nakomelingen.

In de ‘dam’s line’ worden een aantal afkortingen
gebruikt, onderstaand de betekenis.
1st dam moeder dam
2nd dam grootmoeder granddam
3rd dam overgrootmoeder great-grandam
D moeder dam
GD grootmoeder granddam
GGD overgrootmoeder great-granddam
App goedgekeurd approved

 

CONTACT

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen? Stuurt u dan een e-mail naar info@prinsjesdag.eu