Charmeur maakt verpletterende indruk

De KWPN-hengst Charmeur maakte gisteren in Ermelo een verpletterende indruk in de halve finale om de Pavo Cup voor vijfjarige dressuurpaarden. De door wijlen Huub en Tiny van Helvoirt gefokte dressuurcrack scoorde alom punten en kreeg de ultieme tien voor zijn draf. Zijn totaal kwam uit op een welverdiende 93 punten. Niet alleen toonde de hengst zijn kwaliteit middels zijn basisgangen, ook liet hij zich door Emmelie Scholtens uitstekend rijden en de aanleuning was voorbeeldig.

bron: www.horses.nl

Tijdens de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag worden twee Charmeur veulens aangeboden:

18. Hummer (Charmeur x Daddy Cool)
Hummer komt uit de Lady Reveil stam. Een stam die ook bijvoorbeeld Uhopia voortbracht, de extra bewegende hengst, die een belangrijke bijdrage aan de gouden teammedaille van het Britse team op de OS in Londen. Moeder Caresia is een ster prok merrie van Daddy Cool. Deze is een telg uit de bekende Donnerhall-lijn, die bekend staat om het doorgeven van kracht en aanleg voor de Grand Prix oefeningen.

19. Happy Atlita (Charmeur x Rhodium)
Happy Atlita werd eerder dit seizoen kampioene van de dressuurveulens op de CK Heerjansdam, dankzij haar ras, optreden en extra bewegingen. Moeder Colita liep een goede IBOP proef (78 punten) en is een elite dochter van Ferro-zoon Rhodium. Haar moeder komt van de preferente Flemmingh, de Holsteiner hengst die bewezen heeft grote toegevoegde waarde voor de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij te hebben geleverd.

Meer informatie: www.veulenveilingprinsjesdag.nl

Copyright Veulenveiling Prinsjesdag Website door Newmore